Thursday, June 12, 2008

swiss roll


Kesian dak nieh. Aku paham prasaan die. Sebab team aku pon slalu buat kalah2 nieh. Tp team aku tuh slalu mmg kalah jek...dgn negeri takde letrik pon die boleh kalah. So, tak seperti dak nieh...aku dah biase. Dah beku air mate. Team Mesia kan dah slalu kalah:D

Switzerland kalah lagik. Dengan Turkey lak. Semalam aku dpt tgk baki2 game nieh kat McD Senawang. Best jek. Puas ati. Ade macam2 benda yg aku suke sal game nieh smalam. Antarenye...sweater turqoise Turkey yg lawa tuh. Ishhh..rase macam nak carik jek. Tp kat mane ek? Aku tak prasan team Turkey pakai brand ape. 2ndly, aku dpt tgk Tuncay. Aku slalu suke tgk die nieh...walopon Boro bukanlah club yg glamer. Tgk Turkey, teringat Ilhan. Die men lagik ke ek? Aku tak dpt tgk lineup sangat smalam. Apepon...Swiss mmg kena improve. Aku boleh kate tak kenal player dowang kecuali Senderos. Sampai macam tuh skali la mundur nye team. Tak pon aku yg tak reti. Aku tak taulah. Tp...okaylah...kirenye dpt gak jd host game prestige macam nieh. Peluang bukan dtg selalu. Probably, dowang bajet dowang leh jd macam Greece kot. Tahlah.

Aku malas nak cite sal game Portugal ngan Czech smalam. Mesti ramai yg cite sal mende nieh. Malas aku nak masuk mainstream. Ahak. Tp smalam 1st time aku respek sikit la ngan Ronaldo (sikit je tau). Gol yg 3rd tuh die pass, and tak tamak. Kalo dua tahun lepas dah lame die step over and tamakkan diri nak skor sniri. Bagusla kalo dah sedar diri.

Okay...nak keje. Taaaa...

4 comments:

Adry said...

Saya ingatkan dah mention yang i minat portugal for this EURO 2008.. mmm .. anyway.. kesian tengok budak nangis dalam picture tu ... their passion for the game was high... anyway it's their national team...

Aku betul betul tak ble rasa semangat macam tu untuk team negara kita... huhu... look at how their perform...arghhh

cHeRyNa PiReS said...

ape la ko nieh...cube patriotik sket...ish3...

Adry said...

wowowo.... patriotik tu patriotik la gak... aku akan kembali meminati team Malaysia bila mereka ble perform better than these days... asal prestasi meningkat skit pun jadi la...

Sebagai contoh masa malaysia lawan indon dulu yang kita mendahului 2-1 di indon... aku ngan member-member semua turun dengan semangat pergi bukit jalil support untuk second match...

last last kalah plak pada perlawanan kedua di bukit jalil tu... huhu... tensen betul... sia sia naik tren pergi... kecewa lg...

cHeRyNa PiReS said...

ish...gurau pon nak marah kaa...cetttt...takleh gurau dok surau la adry oiiii..:P

*aku rase ape ko rase..hehee..