Tuesday, June 10, 2008

espana!


Hmm....tak payah tgk game. Spain dah menang dah. Kate dak yg aku tanye tadi..Villa score byk. Dgrnye MU nak beli Villa lepas Euro nieh? Betul ke? Waaa...kalo betul, lagi ramai la fan MU yg akan dok berlagak ngan aku sebab Villa score and Torres tak score. Arghhh..pedulik ape. Macam tak biase. Sejak lahir 26 tahun yg lepas, pernah ke fan MU nieh tak berlagak?

Hatrik tuh...cam tak caye jek. Tp lawan Russia jek kan? Kite tgk kalo die lawan team len...boleh ke? Sebab rate2 commentator yg bercakap sal bola sume kate team Spain nieh tak consistent. Oh...yee...cakap pasal Spain, aku nak cite asal aku tak minat Spain. Walopon ramai player Liverpool kat Spain sane...

1st and foremost...aku tak suke sbb ramai dak pompuan suke Spain. Aku ade pengalaman yg sangat buruk time Euro yg dolu di mane mase tuh aku kat kolej and tumpang tv member or gi mamak utk tgk bola. Mase tuh si Vicente ngan Raul men utk Spain agik. Bangang tul...lawan France tak silap aku. Dowang kutuk Viera...kutuk Makelele...Berapi jek. Tau apasal dowang kutuk? Dowang kutuk sbb Viera ngan Makelele tuh itam. Elehhh....yg dok menyanjung Vicente yg muke tak siap tuh apasal. Bukan boleh skor pon....balik2 dribble sampai corner, cross...crosss...crosss...tak lepas! Hahaha...ape punye player cenggitu...

Sejak tuh aku tak suke Spain. Aku tak suke Italy. Team dak pompuan yg tak tgk bola tp tgk player ensem bukanlah kegemaran aku. Buat malu kaum aku jek. Disebabkan tuh...aku yg mmg kompem minat bola nieh dianggap macam dowang...arghh...bengangnye...

Aku br nak abeh keje nieh. Td sempat jenguk team Sweden men...Aku panggey Sweden nieh team 'berg' sbb player die sume ade berg kat blakang name. Aku rase kat Sweden nieh aku ttp minat Larson. Harapkan si Zlatan tuh...tak gune pon. Tuh la die kalo muke ensem tp takleh pakai nieh. Permainan Sweden boring aa...asek tumpu kat Zlatan. Too typical. Takleh ke midfield skor gak? Asek2 target man jek score. Bosan.

Okeh...aku nak balik keje nieh...Tata.

2 comments:

Adry said...

Huhuhu... spain.. ko ni memang betul peminat bola... tengok cara dorang main la kan... bukan player hensem atau tak... hehehe bagus bagus...

mmm ... anyway... konsentret game pagi nanti... Portugal lawan Czech...

cHeRyNa PiReS said...

aku ade dendam ngan vicente...so, tuh pasal aku tak suke spain. kerane nila setitik,rosak susu sebelanga...ecewwaahh...

aku sokong czech kot! ade ex player liverpool (walopon die tak men). ramai sangat yg sokong portugal! lagipon ingat portugal, ingat nani...tidakk....