Tuesday, June 10, 2008

netherland won!


Aku cam excited sangat bile tgk result lepas keje pagi tadi. Bile mengetahui Belanda menang lawan Italy. Eh...apelah aku nieh kan...suke plak Italy kalah. Kate minat Pagliuca. Well...Italy bukan lagik team aku setelah WC1994 and minat terhadap France tibe2 muncul (kire macam awek curang la aku nieh...hehe).

Nape aku excited sangat Belanda menang? Sebab...Belanda takde ramai player! Ikutkan ati aku kan...aku nak sangat tgk player Liverpool - Ryan Babel men...tp dgr citenye die injured make tidak bermainlah die dalam game. Van Persie on tak men...Roben pon tak men. So, kire okaylah tuh...utk team2 yg mengharapkan ramai 'kerbau tua'. Aku rase kerbau kat Italy lagik tua tuh sbb la kerbau kat Belanda yg menang akhirnye...look at the scorers...sumenye bukan mude lagik...

Kecewa gak bile France seri jek ngan Romania semalam...Ape taknye, kalo seri maknenye...peluang bukan mudah nak menang lepas nieh. Lagik2 group France, Italy, Netherland and Romania nieh org anggap sebagai 'group of death'. Ape pon...aku harap France and Italy, even Romania boleh kasi game rancak sket...Setakat nieh aku rase sumenye lemau jek...adekah mungkin aku yg bekerja waktu game ataupon Dunhill tak sponsor lagik...jd promotion pon macam hampeh...

So, ape peluang France? Agak susah nak cakap kat sini...cuz Henry ngan Viera tak men lagik...Kadang2 dua2 kerbau tua nieh pon boleh buat surprise. Tp surprise yg paling menjadi malam td buat aku ialah bile aku nampak Sagnol men lagi utk Perancis. Malang tul bf aku si Pires takde...kalo tak dpt mengubat windu sejak die takde kat EPL. Pade aku, France is a team full of surprises...bile kite tak expect menang, die menang...tp bile kite nak sangat menang...die men macam taik plak...

Satakat nieh aku mengharapkan team2 yg tak brape nak glamer buat kejutan. Tp harapnye tak hambar la macam Greece kalahkan Portugal dulu. Malam nieh Spain...hero2 Liverpool, ade men dlm game nieh. Aku boring tul tgk muke Casillas (mengenangkan awek2 ramai berangan tgk die....bukan tgk game...bongok tul). Kite tgklah nanti...ape akan terjadi:D

2 comments:

Adry said...

Uish... walaupun aku pada permulaannya menjangkakan italy yang menang tp permainan pagi td aku tengok memang berpihak pada netherland... walaupun pengadil tu bodoh tak nampak first goal tu offside...
huhu.. they play very good..

cHeRyNa PiReS said...

alaaa....dah tibe masenye italy recruit player mude...sume dah berkarat dah...